picture header

picture header

empty without it

ahli-ahli panel

lil monsta

My photo
thoorezieyaadbinnazzwardi.lapanbelastahun.

Saturday, October 22, 2011

TEORI PERKADARAN SONGSANG

Hye bloggers and followers out there.Sory sebab dah lama x mengisi ruang blog BURUK saya ini.Sapa yang follow aku punya blog msti da bosan sbb x update.last update bulan jun uh..Lamanya.Hahaha.Biasa la laki kan.Ada ka laki yang rajin update blog hari hari?Maybe ada tp kureng kan?Huhuhu.Ok ok just straight to the point *saja tulis mcm mcm sbb nk pnuhkan ruang ja.Hahaha.


"TEORI PERKADARAN SONGSANG"


Apa benda nih?Tajuk ni kawan kolej aku yang berikan.Firstly aku pon x faham apa yang dia ckap.Tp korang akan faham lepas baca post ni smpai habis.* so thanks a lot la kpada sesiapa yang baca post bodoh aku ni smpai abis.Hee.
Back to the topic,nowadays ramai youngsters yang da pandai mengayat sang cikaro untuk jd gf diorang and sang arjuna untuk jd bf diorang.Ramai yang baru lepasan sekolah rendah dah ada relationship status dlm facebook yang semakin ngetop skrang ni. *Aku pon lbih kurang la.Tp lambat sikit.Huhu.


Aku nk cerita sikit la lpas apa yang aku dah lalui time aku kat kolej *jgn nk bgga sgt la.kolej ja pon.Dalam kolej even dkat luar kolej mcm certain tempat yang aku dah jalan jalan *mcm bandaraya and bnyak lagi la. Aku jumpa mmg ramai gila couple.Ada sesetengah mmg sweet gila,ada yang annoying,ya la aku dkat ibu kota kan mmg boleh jumpa mcm mcm jenis orang la.Even gay pon ada.Hahaha.Lagi sweet dr couple yang berlainan jantina nih.


Tapi,among these couples,apa yang aku nampak kebanyakannya mmg aku x sangka diorang tu couple.Untuk menjelaskn lagi hujah aku ni aku akan bagi bayangan la dkat korang semua.


Satu mlm ni,ada sebijik moto *sebuah ka sebijik?.Aku pon da lupa.Haha. ada Satu pasangan ni parking la dkat parking lot dlm kawasan karaoke tempat aku study.Lpas settle parking smua doirang pon bukak la helmet.Apa yang aku nampak.Laki tuh act mmg "mat moto". And cara pemakaian pon korang pandai pandai bayang la k? Tp lpas dia bukak helmet buah hati,jantung n paru paru dia,OMG! ada style.Mcm anak Tan Sri. Sapa tgk mmg agak tgugat ah.Mcm kwn aku cakap pak haji pon bukak lebai dia.Hahaha..Mmg totally meleleh air liur si pemerhati.


And situation yang sama bila aku kluar jalan jalan dkat ibu kota.Ramai yang mcmtuh.Ramai couple,pmpuan cun melecun,bila laki,mcm x sesuai.Sama jugak sebaliknya.


Tp lepas aku pikir pikir balik,ada betol jugak ramai yang buat mcmtuh.Tp kebanyakan akan cakap "alaa boboy tuh duit masyuk.sbb tuh awek dia "syg sgt".? syg lah sgt kan.


Bila kita pkir balik,korang semua nak x bila date dgn awek yang top,hotstuff,and chantique.Ramai lelaki akan jd si pemerhati kepada awek korang.kan? So apa prasaan ampa?Msti la panass ja satu badan.haha.* certain lelaki la.X semua.


So,maybe sebab tuh kot ramai lelaki yang memilih pmpuan yang kurang dari luaran,tp dalaman,lebih sampai melimpah limpah kebaikan and layanan dia dkat korang.hahaha.btol x? 


Sama jugak bg perempuan,even dia cantik.tp nak lelaki yang mcm "mat moto" yang aku cakapkn tuh.Perempuan zaman skarang pon da ragu ragu dgn lelaki yang hensem or dlm erti kata lain,perfect dr mata kaum hawa ni lah. Sebab,lelaki yang hensem x akan tgila gilakan seseorang perempuan.Dlm erti kata lain,banyak scandal la.Sama jugak dgn kaum adam yang nakkan perempuan yang kurang paras rupanya.


Konklusinya,jangan memandai judge couple yang mcmnih.


Dkat bawah ni ada la sikit list yang aku sinopsiskan kepada couple yang mengalamalkan teori perkadaran songsang ni:


Bagi lelaki:
1.Perempuan yang x cantik lebih pandai memujuk mereka.
2.Perempuan yang x cantik lebih setia berbanding yang hawtstuff.
3.Perempuan yang x cantik akan praktis untuk jd lebih baik dari ex ex mereka.
4.Perempuan yang x cantik kebanyakan pandai masak n sopan santun.


Bagi perempuan pulak:
1.Lelaki yang x hensem lebih setia and peratusan ada skandel nih amat tipis.
2.Lelaki yang x hensem akan layan mereka dgn cara yang terbaik yang dia boleh lakukan.
3.Lelaki yang x hensem lebih memahami isi hati mereka.
4.Lelaki yang x hensem akan cuba cari solutions untuk berbaik semula apabila mereka bergaduh.x mcm yg hensem,bila gadoh trus break.sbb banyak lagi yang berator.


THINK ABOUT IT AND MAKE A CHANGE.

No comments:

Post a Comment